SANN V/S FALSK ANDLIGHET

DE FRIA FÅREN – VI SOM DEKONSTRUERAR, LÄMNAR ELLER FÖRÄNDRAR VÅR TRO

För inledande läsning av “de fria fårens” upplevelser inom främst frikyrkovärlden, klicka länk nedan.

https://www.facebook.com/groups/defriafaren

OJ, VEM KAN VARA OBERÖRD AV ALLA DESSA VITTNESBÖRD?

Känner igen mig i mycket, eftersom jag (för länge sedan) blev offentligt brännmärkt p.g.a mina varningssignaler för trosrörelsens förgrundsgestalter (Kenneth Copeland & Co). Denne svenske pastor inom en trosrörelseförsamling fick jag förlåta och har nu en bra relation med.

I dom många inläggen ser vi att upplevd skuldbeläggning från både Gud och människor, är ett återkommande begrepp som många av dessa f.d. kyrkomedlemmar, de “fria fåren”, för fram.

Så väsensskilt detta framstår jämfört med min egen vandring mot frälsning i Jesus Kristus, där ett år efter år alltmer intensifierat behov av syndernas förlåtelse växte fram, tills jag en dag lutad mot motorhuven av min bil, till sist insåg att jag inte kunde fortsätta mitt liv i synd.

Då, direkt, blev detta behov så akut, att min första prioritet blev att jag bara måste få syndernas förlåtelse i Jesus Kristus. Per omgående.

Min undran är nu, har alla dessa “fria får” aldrig subjektivt fått ta emot syndaförlåtelsen som vår Skapare erbjuder i Jesus? Har dom ingen egen personlig erfarenhet av detta? Det är nämligen här det nya livet startar. Det är här djupa känslor av frihet kan välla fram ur en människans inre. Tacksamhet. Frihet från syndens slaveri.

Kan detta vara huvudorsaken till alla deras problem? För om man fått förlåtelse, så är det möjligt att förlåta andra människor, även om det inte alltid är en engångsföreteeelse, utan kan behöva återkommande initiativ från den förorättades sida.

Och: Erbjöd och fokuserade alla dessa kyrkor, främst inom pingst/ trosrörelsen, på något annat än syndernas förlåtelse, fördelar av olika slag för den som ville “tro på Jesus”?

Om inte den rätta grunden blir lagd i en människas liv. kommer bygget att rasa. Jesus själv är ju den som lär oss denna princip.

Har kyrkorna förkunnat frälsning genom enbart “tro” utan omvändelse?

Är detta vad som drabbat de “fria fåren”? Dom fann kyrkornas gemenskap attraktiv och behövde inte vända om för att få syndernas förlåtelse? Och dom köpte smidigt och lätt in sig på det konceptet?

Om svaret är ja, kan vi ju bara förvänta oss sabbade människoliv, tragedier i den kristna religionens fotspår, ett livslångt lidande där dom “fria fåren” behöver all hjälp dom kan få, för att kunna leva ett liv med nya möjligheter för framtiden.

Har inte hela bilden. Synpunkter och tillrättalägganden uppskattas därför.

No photo description available.

PRIVATE GROUP • 720 MEMBERSDe fria fåren – Vi som dekonstruerar, lämnar eller förändrar vår tro

Like

Comment

Share